divendres, 26 d’octubre del 2012


EN QUINO ES PRESENTA...

Neix a Castellbisbal el 27 de setembre de 1965. Després de finalitzar 8è d´EGB, estudia el Batxillerat (BUP I COU) a l’Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei. Cursa estudis de Dret a l’Universitat de Dret de Barcelona. Es treu el títol de la Generalitat de Monitor d’activitats a l’aire lliure i el de Relacions Públiques i marxa a Londres, on viurà un any i aprén Anglés. De tornada a Barcelona es treurà el títol oficial d’Anglès de l'Escola Oficial d'Idiomes i cursarà els estudis de Periodismo a la Universitat Pompeu Fabra. L'an 1999 entra a TV3 on treballarà com a redactor fins l’any 2010. L’any 2007 cursa el curs de Postgrau en Cooperació Internacional. L’any 2011 treballa al Gabinet de Premsa de la Delegació del Govern a Barcelona

A l’edat de 14 anys forma, juntament amb els altres membres de la seva colla, el GEC (Grup de l’Esbarjo de Castellbisbal). Aquest grup sorgirà per dinamitzar la vida cultural al poble, organitzant tot un munt d’activitats com “Cinema a la fresca”, teatre, cercaviles, jocs de cucanya, i festes tradicionals, com la Castanyada o el Tio que Caga. El grup es finançarà, entre d’altres maneres, amb la Campanya de l’Ampolla, una activitat que es va portar a terme durant molts anys després de les festes de Nadal, i que es va fer ben famosa. I una bona manera de contribuir al reciclatge de les ampolles de cava.

Amb 18 anys, es un dels fundadors de l’Esplai Gatzara de Castellbisbal, entitat en la que romandrà 8 anys, com a monitor i coordinador. També participarà com a monitor a les Colònies d’Estiu, i serà el coordinador del primer Juliol Màgic. L’any 1992 torna a Castellbisbal, després de passar un any i mig a Londres i als Estats Units, i es fa càrrec de Terra Vermella, el butlletí informatiu de la DEMAC (Grup de Defensa del Medi Ambient de Castellbisbal). Dirigirà la revista durant 13 anys, fins el 2005, i seguirà formant part del grup fins l’arribada a l’Ajuntament de Castellbisbal del PSC, que, després que la DEMAC denunciés públicament tot un seguit d’il·legalitats, en forçarà la seva desaparició amb una campanya d’amenaces personals que algún dia els ha de passar factura.

L’any 1992 entra a formar part d’Alternativa per Castellbisbal, l’equip polític de casa, que posa fi a vuit anys de pèsim govern socialista, i que governarà la vila durant 16 anys ininterrompits. També pertany a l’entitat Castellbisbal Solidari, que s’encarrega, entre d’altres activitats, d’organitzar la Festa anual del Comerç Just, i que participa des del principi a la Comissió de Solidaritat de l’Ajuntament de Castellbisbal, creada per Alternativa i que deixa de complir les seves funcions amb l’arribada dels socialistas al govern municpal.

Des de l’any 1994 ha col.laborat també amb l’ONG Setem Catalunya, participant i coordinant alguns dels camps de solidaritat: Bolivia, Togo, Filipines, Marroc, India i Mèxic. Ha colaborat en els cursos de formació de l’entitat i ha estat el vincle entre aquesta i el grup local Castellbisbal Solidari. També ha col·laborat durant 7 anys amb la Fundació Els Amics dels Parcs Naturals. Aquesta entitat, amb més de 5.000 socis és l’any 2012 víctima de les brutals retallades del Govern de la Generalitat, que la fa desaparèixer per sempre.

Actualment es dedica a viatjar, explicar les seves cróniques al blog "El món d'en Quino", i col·labora puntualment amb la revista “Rutas deViajes”, a més de donar xerrades sobre els seus viatges. Segueix vinculat a Castellbisbal Solidari i Alternativa per Castellbisbal. No perd l’esperança que el seny torni a la seva vila natal i Castellbisbal torni a tenir un bon govern.