dijous, 5 de març del 2009

Festa de l’arbre sense ànima

El grup ecologista DEMAC, ha decidit no organitzar ni participar en la Festa del l’Arbre 2009, que organitza l’Ajuntament de Castellbisbal.

Després d’organitzar al llarg de 18 anys la Festa de l’ Arbre, excepte l’any 2008 per la sequera, la DEMAC, enguany,  no participa en aquesta activitat. Us volem explicar les meditades raons que ens han portat a prendre aquesta decisió, per nosaltres molt costosa.

El mes de desembre del 2007, sis mesos després que el nou Regidor de Medi Ambient, Sr. Ferrero, (ERC) prengués possessió del seu càrrec, i veien que no es posava en contacte amb nosaltres, vam demanar-li una reunió. En aquella primera i única trobada la DEMAC es va oferir a col·laborar en temes mediambientals, tal i com s’havia fet fins llavors. A data d’avui encara no hem rebut cap resposta.

Al febrer del 2008, la DEMAC respon als escrits publicats a diferents butlletins dels partits polítics que formen l’actual equip de govern municipal (PSC-Transparència i ERC)  a la premsa, i que donen informacions falses sobre la nostra entitat. Aquests partits intenten desprestigiar la DEMAC i vincular-la a Alternativa.

Responem amb un full informatiu on expliquem, de manera clara i detallada, la nostra història, tota la feina que hem fet al llarg d’aquests anys, i cap a on anem. En aquell escrit demanàvem una rectificació pública, adreçada a tota la població, per part de l’equip de govern. A data d’avui no hem rebut cap resposta.

També hem convidat al Regidor de Medi Ambient, Sr. Ferrero (ERC), a continuar amb la ponència tècnica amb la DEMAC, que tants bons resultats havia obtingut durant tants anys, i que havia permès una col·laboració molt estreta entre la nostra entitat i l’Ajuntament, primer amb el govern socialista i després amb el d’Alternativa. A data d’avui no hem rebut cap resposta.

Després de 21 mesos, el Sr. Ferrero (ERC) no ha volgut parlar amb la DEMAC. A més, les afirmacions publicades a l’ERA, el full “informatiu” d’ERC, deixen força clar l’opinió que aquesta formació, en té de la DEMAC.

En el full informatiu “L’ERA” del mes d’octubre de 2008, publicat per Esquerra preguntaven “on era la DEMAC per denunciar aquells fets tan aclaparadors”, responent “Ja ho tenim, eren a preparar la botifarrada per la Festa de l’Arbre i això els mantenia molt atrafegats”.


Doncs senyors de l’Ajuntament, estem molt segurs, pel que hem vist fins ara, que no tindran cap problema a preparar vostès la botifarrada.  Llàstima que han captat molt bé les formes, però gens ni mica el contingut d’una festa que, veient la sensibilitat que tenen pel medi ambient, no té gens d’ànima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada