dijous, 27 d’octubre del 2011

CiU i el Medi Ambient

Medi Ambient en perill

El dia que CiU va guanyar les eleccions autonòmiques vaig publicar a Facebook que la dreta havia tornat a guanyar i que aviat es carregarien la salut i l’educació públiques. Per a mi, CiU és un partit de dretes, que avui sembla tenir una agenda clara, el desmantellament de l’estat del benestar. Els actuals líders sembla que  no creuen en lo Públic, i defensen a ultrança lo Privat, a l’estil del que passa als EEUU. El mateix Mas ho va dir ben clar fa poc, al manifestar que només la seguretat i la recaudación d’impostos haurien de ser públics.

És la seva forma de pensar i de veure el món. Totalment legítima. Però eren conscients d’això la majoria dels que van votar a CiU?. Perquè el programa ocult de retallades que estan portant a terme no era el que van donar a conèixer durant la campanya electoral.

El nou govern català, acompanyat pels principals mitjants de comunicación catalans, que han fet poc per informar en profunditat del que s’està fent, ha sapigut vendre les retallades, i són molts els que creuen en les seves justificacions. No hi ha diners, i per tant és normal que s’hagi de retallar. Fins i tot molts veuen com a veritable culpable l’estat espanyol, per no avançar-nos els diners que ens corresponen, mentre mantenen despeses multimilionaries en sectors com la compra d'armament, per exemple.

El que més em preoupa però, són tots aquells temes dels que ningú en parlar i pels que ningú es manifesta ni monta plataformes. Amb les seves famoses lleis ómnibus, el govern català s’està carregant Catalunya al complert, per afavorir l’empresariat. S’han derogat  lleis que establien diverses mesures de seguretat a l’hora d’obrir determinades activitats industrials. Controls mediambientals que protegien la salut del medi i de les persones que hi vivim. Avui les industries ho tenen més fácil per contaminar el nostre entorn, l’aire, l’aigua, la terra. i per tant per perjudicar la nostra salut. Curiosament quan la sanitat pública es fa més i més ineficient per la manca d’inversió, la reducción de metges, infermeres i mitjans.

El medi ambient, sembla, no interessa a la dreta. La industria, el desenvolupament, el fals progrés, son el més important. I tots els controls mediambientals, només traves a aquest progrés. Ara, de forma ràpida i fulminant, sense gairebé debat, i sense que els mitjans de comunicación informin a la ciutadania, s’ho han carregat tot. La legislación d’anys, fruit de molt treball, molts estudis i molts consensos amb els grups ecologistas, ha desaparegut de cop. Que les motos puguin entrar al bosc novament, o que moltes espècies protegides fins ara ja no ho estiguin, només són anècdotes insigfinificants del que està caviant al nostre país. Si aquests són els que defensen els interessos de Catalunya, Déu ens agafi confessats el dia que arribin els altres…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada