dissabte, 29 d’octubre del 2011

Política a Castellbisbal

Me han abierto los ojos 

“Me han abierto los ojos.” “Ningún político hace nada por los otros”. Amb aquestes dues frases es despatxava a gust un membre de la Plataforma contra el Tancament del  Cap a la sortida del ple municipal. Algú li ha fet veure  que tots els polítics són iguals i cap dels que formen l’actual equip de govern s’hi dediquen perquè s’estimen el poble i volen el millor per a tots. No. Sembla que els mouen altres interessos, que no tenen res a veure amb els dels veïns de Castellbisbal.

Aquesta desvariación, penso,  parteix, primer, d’un desconeixement total sobre les persones que es troben al capdavant del govern municipal, de la feina que fan i el temps que li dediquen. I per descomptat d’una ignorància dels motius que els han portat a ficar-se en política i complicar-se la vida per resoldre els poblemes del municipi. Els que els coneixen saben que són gent que s’estima el poble, i, al contrari del que passava amb l’anterior equip de govern, la seva implicación ha estat sempre evidente, a través de la seva participación a les diferents entitats i moviments del poble. No cal dir més.

Però darrera aquestes exaltades frases, hi ha un ressentiment que s’ha anat fent més i més present al nostre municipi en els darrers anys. L’anterior equip de govern (PSC-Transparencia-ERC) van fonamentar la seva campanya electoral, la que els va portar a l’Ajuntament, en un grapat de mentides i atacs personals, alguns molt grollers i deplorables, contra els anteriors membres de l’equip de govern. Totes les mentides van quedar desmuntades passades les eleccions, però sembla que la gent perd aviat la memòria i en tot cas, no passa factura als mentiders.

Malauradament, durant tota la legislatura passada l’anterior equip de govern es va dedicar a intentar esborrar el llegat de 16 anys de govern d’Alternativa. Van negar tot el que s’havia fet, fins i tot van apropiar-se de projectes encetats abans del canvi. Però el pitjor és que van utilitzar la gent, sobretot de les urbantizacions, per fer-los creure que els havien abondant, que no els havien tingut mai en compte i que era hora de prestar-los l’atenció que es mereixien.  De desagraïts n’està ple el món i si la gent oblida tan ràpid tot el que s’havia fet durant 16 anys, podem fer-hi ben poc.

El pitjor és que han fomentat un sentiment de divisió, entre els bons, ells obviamente, i els dolents, dolentíssims, els Alternatius, que no han parat de fer-los la guitza denunciant al poble tots els excessos que han caracteritzat la passada legislatura. I ara, a l’oposició, han trobat una altra Plataforma des de la qual seguir fomentant aquesta divisió i un odi incomprensible cap als que no són ells. En lloc d’anar tots a una per defensar la nostra sanitat, han aconseguit dividir el poble, i allunyar de la Plataforma moltes bones persones que han vist de seguida el politiqueix d’alguns d’aquells que s’hi ha posat al davant, com un dels seus portaveus, la persona que va portar la campanya de premsa del grup socialista a les darreres eleccions. Il·luminats que acaben d’arribar al poble, que no han fet mai res per aquest municipi, però que demostren ser molt bons a obrir els ulls a la gent, mentre els renten el cervell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada