dimarts, 22 de novembre del 2011

Pitjor del que ens pensàvem

Els resultats de les darreres eleccions municipals han permés un canvi en la constitució del govern de l’Ajuntament de Castellbisbal. Els grups d’Alternativa i de CiU es van posar d’acord per signar un pacte per tal de governar plegats el municipi els propers quatre anys. Segons aquest pacte, la cap de llista de CiU, Conxi Llurba, serà l’alcaldessa del municipi els primers dos anys, i la cap de llista d’Alternativa, Mónica Pidelaserra ocuparà aquest càrrec els dos darrers anys.

Sospitavem que ens trobariem amb una situación delicada, atés el nivell de despesa que semblava estava realitzant l’anterior equip de govern. Ara que ja som al Govern i hem conegut els comptes, ens hem adonat que la situación és molt pitjor del que ens pensàvem.

En l’acte de constitució del nou equip de govern, l’anterior alcaldessa de Castellbisbal, del PSC, va dir que deixava dos milions d’euros a caixa. La interventora de l’Ajuntament no va trigar res a comunicar al nou equip que aquesta dada no era certa. L’estudi posterior dels comptes ha mostrat ben clar, que el que deixava l’anterior equip de govern era un deute, en factures per pagar, de més de 3 milions i mig d’euros. A més, deixaven un deute en prèstecs demanats de gairebé 15 milions d’euros a tornar els propers anys.

La proximitat de les eleccions municipals va fer que l’anterior govern tirés la casa per la finestra i comences a fer un munt de despeses que no s’entenen, donada la situació de crisi que ja patia el municipi. Per a la “setmana de la dona”, per posar un exemple, s’hi havien pressupostat 15.000 euros, però es van acabar gastant 45.000, el triple. El mateix van fer amb moltes altres partides, amb el resultat que en només el primer trimestre de l’any, ja es van gastar el pressupost de tres trimestres, deixant la caixa de l’Ajuntament prácticamente buida i amb un munt de factures per pagar. Ara encara tenen la barra de dir que si el resultat de l’any 2011 surt negatiu serà culpa del nou equip de govern.

Alternativa s’ha trobat amb una situació económica difícil, i a més s’hi ha afegit l’esclat de conflictes com el del CAP o el transport escolar, que l’oposició ha aprofitat per manipular  i posar els ciutadans de Castellbisbal contra el nou equip de govern. Al primer ple municipal ja va quedar clar que l’anterior alcaldessa, al contrari del que afirmava,  coneixia abans de les eleccions els plans de Sanitat, tot i que no va dir res, o que les factures del tranport públic escolar que ells deien que havien pagat els darrers dos anys, encara es deuen. La mentida, una vegada més, és l’única carta amb que compta l’oposició per dividir i enfrontar la población del municipi.

Afortunadament per a Castellbisbal, el nou equip de govern està format per gent compromesa i treballadora, que acabaran demostrant que són els més capaços per resoldre els problemes amb que es troba avui el municipi. Ens hi van posar a treballar des del primer moment, i ara que ja coneixem l’estat real dels comptes (vam fer una presentació al Centre Cultural Els Costals) estem treballant en l’el·laboració dels pressupostos. Cal prendre decisions que no sempre seran fàcils, prioritzar unes despeses i postposar alguns projectes. Però estem segurs que aconseguirem superar aquesta situació i que Castellbisbal tornarà a ser un poble solvent, tal com el va rebre l’anterior equip de govern, que es va trobar més 8 milions d’euros a caixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada