divendres, 6 de març del 2009


DEMAC INFORMA

1 ANY I MIG DE GOVERN = TRES ABOCADORS.

En només un any i mig de govern de PSC, Transparència i ERC, ja tenim tres abocadors a Castellbisbal.

Abocador a Can Costa. El paratge agrícola que hi ha entre el camí de Can Costa a Pagueres i la Masia de Can Costa s’ha convertit ja en un abocador. A finals de febrer la Demac es va personar a l’indret on es fa l’abocament de terres per fer-hi unes fotos. Vàrem poder comprovar que es feien dos abocaments paral·lels: un de runes d’obres, amb ferros, plàstics i pneumàtics i l’altre de terres, que serveixen per anar ocultant els primers. Ho vàrem denunciar de seguida a l’Ajuntament, els mossos d’esquadra i la SEPRONA però, de moment ni s’han paralitzat els abocaments ni s’ha fet res per evitar-ho.
El paratge de Can Costa està considerat zona rural i per tant a protegir. L’abocament de materials potencialment contaminants és un delicte. Demanem una explicació a l’actual equip de govern: S’han oposat a aquests abocaments ? , Han facilitat permisos per dur a terme l’ activitat ? , Quin control esta fent sobre la procedència dels materials i quantitat abocades ?.
Abocador a Can Flavià de les Illes. Un indret allunyat del casc urbà i que és molt a prop de la Riera del Morral s’ha convertit en un altre abocador. La zona era fins ara un bucòlic camp de fruiters, que s’han tallat per poder-hi abocar terres. Tampoc ens consta que s’estigui fent cap control.

Abocador de Can Galí. Sembla que ha estat el preludi d’una política de govern que res té a veure amb el que s’havia fet a Castellbisbal fins ara. Can Galí ha estat el primer. 15 mesos després de denunciar-ho i de que es paralitzessin els abocaments tot segueix igual. El compromís de la senyora Alcaldessa de retirar les terres ha quedat en no res. La falta d’interès per recuperar la zona afectada per un abocament que haguessin volgut que passés inadvertit es també evident. I és clar, no s’ha depurat cap responsabilitat, tot i que no hi havia cap permís oficial que ho permetés.

Des de la DEMAC estem espantats de veure per on van les coses. L’actual equip de Govern de l’Ajuntament ja ha demostrat no tenir ni la més mínima sensibilitat en quan a protegir el nostre entorn. Es mofen de les nostres instàncies i denúncies, no ens donen les respostes que demanem, no hi ha intenció de col·laborar a l’hora de buscar solucions i mal parlen de la nostra Associació, intentant desprestigiar una entitat que porta 19 anys treballant per la protecció del medi ambient a Castellbisbal.








Abocaments a Can Costa


Abocaments a Can Galí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada