dijous, 24 de novembre del 2011

CAP Castellbisbal

Amb la salut no s'hi juga

Alternativa entén i comparteix  la preocupació dels veïns de Castellbisbal pel tancament del servei d’urgències del nostre CAP. Des que els nostres regidors van arribar a l’Ajuntament i van tenir coneixement del problema – l’anterior equip no havia dit res tot i saber-ho, tal com com hem pogut aclarir  per les converses mantingudes amb el responsable del CAP Castellbisbal i la información recollida en una acta de l’Ajuntament – es van posar a treballar per tal d’evitar aquesta mesura. El Servei de Salut pretenia reduir el servei d’atenció al públic de 8 del matí a 8 de la tarda i tancar els caps de setmana.

Des del primer moment es van realitzar reunions amb el Consorci Sanitari i el Servei de Salut per tal de veure de quina manera podria evitar-se aquest tancament. Gràcies a aquestes negociacions i a la pressió que el poble va exercir a través de la Plataforma en Contra del Tancament d’Urgències a Castellbisbal, es va aconseguir allargar l’horari d’atenció fins a les 12 del vespre, dissabtes de 9 del matí a 5 de la tarda i diumenges de 9 a 2 del matí. A més, es disposa d'ambulància de 9 del matí a 6 de la tarda..

També es va decidir que des  que va entrar en vigor la reducció horaria i fins que entrés en vigor el nou horari, l’ajuntament pagaria un metge de guàrdia localitzable al poble, del qual varem disposar del 15 de juliol al 19 de setembre, cobrint totes les tardes del mes d'agost ja anunciades a principis del mes de maig.

Durant aquest temps l’equip de govern ha mantingut diverses reunions, en les que també hi han participat els portaveus de la Plataforma. Les negociacions encara estan obertes i se segueix parlant. De moment, en la franja horaria que va des de les 12 del vespre fins les 8 del matí, no comptem amb assistència presencial i per tant, en aquest horari s'ha de trucar al 061 per activar el dispositiu adient depenent de la situació, o s'ha d'anar al CAP mutua Rubí o a l'hospital de Terrassa.
Alternativa entén també que el treball i la pressió que pot exercir la Plataforma és necessari i molt important. Malgrat tot, considerem que polititzar la plataforma per treure’n redits polítics és una mala opció que va en detriment de Castellbisbal. Malauradament, al ple municipal del setembre es va constatar aquest ús indegut que estan fent de la Plataforma el PSC i Transparencia.

El portaveu de la Plataforma, i col·laborador del PSC, va convocar als membres de la Plataforma amb mentides sobre la feina que s’estava fent des de l’Ajuntament. Mentre l’alcaldessa responia a les seves preguntes sobre els compromisos assumits, i en veure que quedava en evidència, va interrompre la Sra. Alcaldessa en un to i maneres totalmente inacceptables. Els socialistas també van interrompre acusant l’alcaldesa de mentidera. La resposta de la Conxi, que va deixar de manifest la immensa ignorància dels socialistes els hauria d’haver fet callar, però va provocar més crits i aldarulls i finalment la suspensió del ple. Pensem que l’actitud d’aquesta persona, i la dels membres del grup socialista van en detriment dels interessos de la Plataforma i per tant del poble de Castellbisbal. És hora que es facin a un costat i deixin de foragitar els que no son del seus… Tot i que potser ja és massa tard.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada