dilluns, 1 de juliol del 2013

Aniversari d’una traïció

En el primer any de legislatura del tripartit (PSC-Transparència-ERC), l'entitat ecologista Demac, va repartir pel municipi una informatiu en el qual denunciava tres abocadors oberts a Castellbisbal. Un d'ells, autoritzat per l'Ajuntament, suposava omplir amb terra un torrent amb la finalitat d'ampliar les terres cultivables de la masia de Can Costa. Demac va visitar el lloc i va prendre fotografies que mostraven com s'estaven abocant runes, ferros, pneumàtics, i tot tipus d'escombraries, que es cobrien al moment amb la càrrega d'un altre camió de terra.



El tema es va plantejar en un ple, i vam haver de sentir com l'alcaldessa, Dolors Conde, negava contundentment els fets. A més, en alguns butlletins informatius publicats després es culpava Demac de mentir i es deia fins i tot, que les fotos no eren d'aquest lloc. A aquestes alçades de la legislatura, ja estàvem acostumats a l'enfilall de mentides amb les que l'equip de govern manipulava, sense escrúpols, a la població de Castellbisbal.



Però en aquesta ocasió no es van conformar amb la mentida. Un membre de l'equip de govern va visitar a la directora d'una caixa d’estalvis del municipi, on treballava un membre de la Demac. Aquesta persona va amenaçar la directora de retirar els diners que l'Ajuntament tenia allà dipositat, si no acomiadaven a aquesta persona. L'entitat bancària es va negar a semblant xantatge, mantenint a l'empleat. El resultat no es va fer esperar, i l'equip de govern va cancel·lar totes les operatòries amb la caixa.



Els directius de l'entitat van sol·licitar hora amb l'alcaldessa per parlar del tema. En dues ocasions se’ls va concedir audiència, i la dues vegades, quan van presentar-se a l'Ajuntament, se'ls va dir que Dolors Conde no podia rebre'ls. Arran d'aquesta ruptura, l'entitat, obviament, va deixar de lliurar a l'Ajuntament la donació que realitzava cada any per a despeses socials del municipi. Gràcies a aquesta brillant actuació del competent equip de govern, Castellbisbal va deixar de percebre 24.000 euros.



Mai s'havia vist a Castellbisbal una actuació com aquesta, que molt bé podria qualificar-se de mafiosa, i que ens consta que no es va donar només contra aquesta persona ni contra aquesta entitat. És una forma d'actuar que mostra molt clarament el tarannà amb que als socialistes els agrada governar.


Malauradament, tot i el revés electoral sofert, les maniobres de l’ex-acaldesa Conxi Llurba, i el suport del seu equip, han permés que tornem a tenir a l’Ajuntament de Castellbisbal el pitjor equip que podíem tenir.

Ara també hem entès molt bé el perquè d’aquella traïció. I és que aquestes maneres, autoritàries i feixistes han estat també una pràctica de Conxi Llurba, que tampoc  ha dubtat a utilitzar l’amenaça contra persones que han treballat sempre desinteressadament pel municipi. Déu els cria i ells s'ajunten. I mentre, el poble està en mans d'uns descerebrats cecs de poder. I el medi ambient a Castellbisbal més amenaçat que mai. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada